Izvedba električne instalacije


Kupaonica je „mokra prostorija“, pa u njoj postoje posebni uvjeti zbog kojih je situacija s električnom instalacijom složenija nego u ostalim dijelovima stana.Izvedba električne instalacije u kupaonici odnosi se na provedbu električnih vodova, te montažu utičnica, prekidača i rasvjetnih tijela.

 

Kupaonica je „mokra prostorija“, pa u njoj postoje posebni uvjeti zbog kojih je situacija s električnom instalacijom složenija nego u ostalim dijelovima stana. Upravo je zbog toga važno da sve takve radove prepustite nama, kako ne biste došli u po život opasnu situaciju. Iz sigurnosnih razloga, zakonom je već 30 godina obavezna ugradnja tvz. FID sklopke u svakom kućanstvu, a mi ju pri adaptaciji ugrađujemo zasebno za kupaonicu. Njen je zadatak da detektira male pomake u ravnoteži strujnog sustava i poduzme mjeru sigurnosti – isključi mrežu. Na taj način minimalizira se mogućnost strujnog udara preko vodovodne instalacije, budući da se one u kupaonici isprepliću. Radovi provedbe elekroinstalacije obavljaju se podžbukno, a vrlo je važna njihova pravilna izvedba.

Ne treba zaboraviti da je kupaonica prostorija s posebnim zahtjevima u smislu osvjetljenja – potrebno je nekoliko dobro smještenih, različitih tipova rasvjetnih tijela. Sve elektroinstalaterske radove obavljamo pouzdano i temeljito kako bi korištenje električnih uređaja u kupaonici bilo sigurno, a rado ćemo Vas savjetovati i o mogućnostima dugoročne uštede pri njihovom izboru i upotrebi. Naime, naša se tvrtka zalaže za racionalno trošenje energije, pa će Vam u skladu s tim preporučiti trošilo koje najbolje odgovara potrebama Vašeg kućanstva, sugerirati Vam optimalan način korištenja istih, te s Vama podijeliti „trikove“ uštede bez smanjenja životnog komfora.

Ne treba zaboraviti da je kupaonica prostorija s posebnim zahtjevima u smislu osvjetljenja – potrebno je nekoliko dobro smještenih, različitih tipova rasvjetnih tijela. Vi možete unaprijed odrediti mjesta na koja želite postaviti lustere, plafonjere i sl., ali ako dvojite - slobodno nam prepustite i taj dio posla. Svjesni smo važnosti kvalitetne umjetne rasvjete u kupaonici i bez teškoća ćemo pronaći najpovoljnije rješenje za Vaše potrebe.

{fshare}