Radovi na rušenju i demontaži

 


Ponekad je potrebno izvesti i rušenje zidane pregrade, rezanje betona ili uklanjanje pregradne stijene drugog tipa.Radove na adaptaciji kupaonice započinjemo demontažom stare keramike, sanitarne opreme, rasvjetnih tijela, te drugih dijelova instalacija električne struje, vode i kanalizacije.

 

Iako se možda čini da je to najjednostavniji dio posla, moramo Vas upozoriti: loše obavljeni, ovi radovi - zbog mogućih naknadnih korekcija - mogu znatno povećati ukupan trošak adaptacije. Kako kvalitetno izvedeni radovi rušenja i demontaže uključuju sudjelovanje više struka i upotrebu raznolike opreme, najbolje ih je prepustiti nama.

Vaš je zadatak prije početka radova iz kupaonice iznijeti sve neugrađene komade namještaja, sitne predmete i druge stvari koje bi mogle smetati radovima.

Ne zaboravite, povjeravanje radova rušenja i demontaže stručnim osobama, jedini je način da Vaš životni prostor ostane siguran, a troškovi adaptacije minimalni.Mi ćemo, ako je to potrebno, najprije plastičnom folijom obložiti pristup kupaonici (radi zaštite parketa, namještaja i slično), te zatvoriti glavni vodovodni ventil objekta kako bi mogli ugraditi novi. Novougrađeni ventil regulira isključivo dotok vode u kupaonicu koja se adaptira, a omogućuje da se tijekom radova u Vašoj kupaonici opskrba vodom u ostatku objekta odvija bez prekida.

Nakon ugradnje spomenutog ventila (koji ostaje zatvoren), otvaramo glavni vodovodni ventil zgrade, a u kupaonici nastavljamo s radovima demontaže sanitarnih uređaja (umivaonika, wc-a, bidea itd.). Podrazumijeva se da  prethodno ispuštamo ostatak vode u vodovodnom sustavu kupaonice. Demontiramo stare vodovodne i kanalizacijske cijevi, iako je u posebnim slučajevima moguća ugradnja novog bez uklanjanja starog sustava. Već demontaža instalacija i keramičkih pločica uključuje grublje i bučnije radove rušenja, na koje treba upozoriti ostale stanare objekta.

Ponekad je potrebno izvesti i rušenje zidane pregrade, rezanje betona ili uklanjanje pregradne stijene drugog tipa.To su zahtjevni i potencijalno opasni radovi, a moramo naglasiti da ih mi obavljamo s velikom stručnošću i bez većih poteškoća. Naime, pri adaptacijama u starim objektima, teško je pouzdano reći koji skriveni problemi mogu izaći na vidjelo tijekom rušenja. Dotrajala konstrukcija, instalacije i slično, mogu zahtijevati hitnu intervenciju radnika određenih kvalifikacija. Naš je radni tim uvijek spreman na neugodna iznenađenja i sve probleme rješava brzo i učinkovito.

Ne zaboravite, povjeravanje radova rušenja i demontaže stručnim osobama, jedini je način da Vaš životni prostor ostane siguran, a troškovi adaptacije minimalni.

Važno je napomenuti da nakon uklanjanja starih instalacija, keramike i mogućeg rušenja pregrada, sav građevinski otpad obavezno razvrstavamo, pakiramo i odvozimo na gradski deponij.

{fshare}